Wie zijn wij

Aly de Vaal

Aly de Vaal

Speler

Mijn passie voor toneel is, te ervaren hoe “ een stuk” “ons toneelstuk” wordt. De tekst, de repetities, het eindeloos bijschaven, de organisaties rondom een voorstelling, en dan: Doek! Dit alles maakt mijn passie voor toneel “BISonder compleet”.

Amy van Tilborg

Amy van Tilborg

Speler

Mijn passie voor toneel heb ik al van kleins af aan. Ik heb een aantal jaren geleden voorstellingen gedaan met het Jeugdtheaterhuis en dat is me erg goed bevallen. Ik vind het heerlijk dat je helemaal jezelf kan zijn. Bisonder is een bijzondere groep. Ik speel nog niet zolang bij Bisonder maar ik heb het heel goed naar mijn zin. Ik ben er zeker van dat we dit jaar een geweldige voorstelling neer gaan zetten.

Anne van der Burgh

Anne van der Burgh

Speler

Theater en muziek zorgen voor mij voor veel plezier. Ik ben blij dat ik bij Bisonder ben, want ik speel graag toneel. Het is een uitdaging om mij in te leven in een personage en met elkaar iets neer te zetten.

Arris Hijkoop

Arris Hijkoop

Speler

 

Atie Tromp

Atie Tromp

Speler

Als kind waren mijn zus en ik altijd al aan het toneelspelen. Het is een soort verslaving voor mij. Genieten van de voorstellingen en aansluitend meteen de spanning van wat gaan we komend jaar weer doen. Gelukkig kunnen we dat met een gerust hart aan Ine overlaten.

Corine de Bruyn

Corine de Bruyn

Speler

Een heel ander personage neerzetten dan hoe mensen 'in de buitenwereld' je kennen en van je gewend zijn is geweldig, spannend en leerzaam. De teksten uitproberen vanuit verschillende emoties, motivatie en noodzaak totdat je het echt 'voelt' en dat het 'klopt', is een machtig en bijna therapeutisch proces. En vervolgens is het ongelooflijk genieten om voor publiek te mogen spelen en de interactie te voelen!

Cynthia Brands

Cynthia Brands

Speler

Mijn passie ligt bij de gezamelijke zoektocht een tekst tot leven te brengen. Elke voorstelling is het weer spannend omdat je genadeloos van je publiek terug krijgt of de zoektocht wel of niet geslaagd is.Op het moment dat elk detail samenvalt, alles klopt dan krijgt het stuk vleugels. Die ultieme zuiverheid voelen. Dat is heerlijk. Daar doe je het voor!

Ed van der Velde

Ed van der Velde

Speler

 

Harry Greven

Harry Greven

Voorzitter

Helen Taylor Parkins

Helen Taylor Parkins

Productie ondersteuning

Joke van Gent

Joke van Gent

Secretaris

Josephine van den Broek

Josephine van den Broek

Speler

Van diepe emotie naar oppervlakkig, van intens houden van… naar verdriet, pijn en plezier, van verbazing naar begrip, gevoel in jezelf en samenspel, verbinden en rust, spel of werkelijkheid… Allemaal gevoelens en technieken die ik als speler elk seizoen opnieuw  probeer  in werking te stellen met als doel samen met de andere spelers een bisondere voorstelling te geven waar het publiek in op kan gaan…mee kan beleven…en van kan genieten.

Lizanne Bak

Lizanne Bak

Speler

Ik kom graag bij BIS, omdat ik wil leren toneelspelen. Van Ine en van de anderen. In de huid van een ander kruipen. Een verhaal vertellen met meer dan woorden alleen. Maar ook, omdat ik wil spelen. Plezier hebben. Ontspanning zoek. Samen iets neer wil zetten. Ik ken BIS van een aantal voorstellingen. Wat mij in BIS aantrekt, is de gedrevenheid waarmee Ine schrijft, regisseert en de acteurs spelen. Ook de diversiteit in onderwerpen, locaties en genres vind ik boeiend. De aanpak van Ine om er steeds een avondvullende beleving van te maken vind ik geweldig. Kortom... reden genoeg om het avontuur aan te gaan.

Martin Oosterom

Martin Oosterom

Speler

Mijn passie met toneel is je kan je heerlijk ontspannen en in een andere huid duiken. En een ander persoon in je zelf ontdekken dat is heerlijk om te spelen.

Mirjam Vogels

Mirjam Vogels

Speler/Regieassistent

Mijn passie voor toneelspelen of theater maken dat is eigenlijk het groeiproces van de spelers en alles wat er omheen zit. Ik zit al heel wat jaartjes bij Bisonder en ik zie het proces altijd vanaf de 'zijlijn'. Als souffleur let ik op de tekst en help ik de spelers zodat ze sneller zonder tekst kunnen spelen.  Ze kunnen dan eerder de handelingen bij de tekst onthouden. Ze worden dan niet belemmerd door het tekstboek waar ze telkens in kijken tijdens de repetities. Wat ik zo boeiend hieraan vind, is dat de spelers inderdaad beginnen met een tekstboek en de tekst vaak letterlijk oplezen. Naarmate de tijd vordert, zie ik de acteur groeien in zijn/haar rol. Het stuk gaat daardoor telkens een beetje meer leven. Tot het moment dat ze voor publiek spelen. Dan leeft het echt en krijgen de spelers ook meer glans.

Olaf Paulisse

Olaf Paulisse

Techniek

Ik werk in het theater als professioneel technicus, met de beschikking over alle technische middelen om een (droom)wereld te creëren. Het leuke van het werken met Bis is, dat we een voorstelling maken op een locatie, die niet voor theater gemaakt lijkt te zijn. De uitdaging is om gebruik te maken van de mogelijkheden, die de locatie biedt, in plaats van de ruimte om te bouwen tot een zwarte doos, die vaak het uitgangspunt is bij theater. De ruimte is bepalend, niet de techniek. En diezelfde ruimte bied  mogelijkheden, die geen theaterzaal kan bieden. Denk maar aan het ruim van een binnenschip, de ronde gang van Fort Vuren, een subtropische kas met volwassen olijfbomen, enz. Kortom, de uitdaging is om niet de beperkingen van de locatie te zien, maar de mogelijkheden.

Rob Scheerman

Rob Scheerman

Speler

Stephan Wrister Zeedijk

Stephan Wrister Zeedijk

Regisseur

Stephan W. Zeedijk is werkzaam als freelance theaterregisseur, theaterdocent en acteur. Na zijn afstuderen als professioneel regisseur voor amateurspelers werkte hij bij verschillende theatergezelschappen, zowel in het theater als op locatie. Ook maakt hij voorstellingen bij zijn eigen theatergezelschap ‘Festes Theater’ in Rotterdam. Daarnaast is hij theaterdocent bij de SKVR te Rotterdam, geeft workshops op maat en organiseert hij theaterweekenden 'Brood & Spelen' in Nederland en theaterweken 'Zon & Spelen' in Spanje.